Attachment Caption

Welkom bij de onvermijdelijke handleiding die je zal helpen om een heuse woordenfabriek te worden! Ben je klaar om jezelf te veranderen in een schrijfmachine die 10.000 woorden per week kan produceren? Natuurlijk ben je dat!

Stap 1: Slaap is voor de zwakken
Waarom zou je kostbare tijd verspillen aan slapen? Je hebt een missie: 10.000 woorden per week schrijven! Dus zeg maar dag tegen die zachte kussens en slaapgewoontes. Blijf de hele nacht op en schrijf tot je vingers bloeden. Wie heeft slaap nodig als je een literaire meesterwerk aan het creëren bent?

Stap 2: Verwaarloos je sociale leven
Vrienden, familie, geliefden – ze zijn allemaal overgewaardeerd. Zeg maar dag tegen sociale interactie en sluit jezelf op in eenzaamheid. Onthoud, schrijven is een eenzame bezigheid en je hebt geen tijd voor menselijke verbindingen. Vergeet niet om post-it briefjes te schrijven aan je vrienden om hen eraan te herinneren dat je nog steeds leeft.

Stap 3: Word een koffieverslaafde
Koffie is de brandstof van elke schrijver, toch? Verander jezelf in een wandelende koffiemachine en laat cafeïne door je aderen stromen. Overdrijf niet, anders zul je binnen de kortste keren als een opgebrande schrijfrobot eindigen. Maar hé, je moet iets doen om die 10.000 woorden te halen, toch?

Stap 4: Wees meedogenloos voor jezelf
Compassie? Zelfzorg? Dat zijn termen voor zwakkelingen! Geef jezelf geen rust of genade. Als je merkt dat je vastloopt, schreeuw dan gewoon tegen jezelf en dreig met het verbranden van al je notitieboekjes. Niets motiveert beter dan zelfhaat en vernietiging, toch?

Stap 5: Vermijd creativiteit als de pest
Creativiteit is een tijdverspilling en een hindernis voor je doel van 10.000 woorden per week. Herkauw dezelfde clichés en vermijd originaliteit als de plaag. Gebruik woorden als ‘fantastisch’, ‘geweldig’ en ‘briljant’ om alles te beschrijven, van een kopje koffie tot het weer. Niemand zal het merken, toch?

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist alle stappen doorlopen om een schrijfmachine te worden die 10.000 woorden per week kan produceren. Maar wacht even… waar is de vreugde? Waar is de passie? Waar is de kunst van het schrijven? Oh wacht, die zijn blijkbaar opgeofferd voor de kwantiteit.

Dus, laten we afronden met een waarschuwing: schrijven is een kunst die tijd, toewijding en creativiteit vereist. Het draait niet alleen om het bereiken van een bepaald aantal woorden. Dus, misschien is het beter om te streven naar kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *